Karácsony: 13,4 millió köbméter víz árával tartozik az állam a fővárosnak

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

A főpolgármester nem akar sehol elzárni vizet, de szeretné, ha az állam fizetne is a főváros munkájáért.

„13,38 millió köbméter. Ennyi egészséges ivóvizet ad át évente a Fővárosi Vízművek az állami vízszolgáltatóknak 12 Budapest környéki településen. Szívesen besegítünk, de az nem járja, hogy az állam nem fizeti ki azt a munkát, amit helyette végzünk”

írta pénteki Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere szerint tehát a budapesti adófizetőknek kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz költségeit.

 
 
Fotó: Sióréti Gábor
 

 

„És ehhez jön még hozzá a perverz közműadó, – az állam megadóztatja a vízcsöveket (!) – és hogy, hogy nem, idén az összes vizes cég közül csak a Fővárosi Vízművek nem kapott rezsitámogatást. Ez tényleg a pofátlanság netovábbja” – írja a politikus.

Azt azonban kiemelte, hogy a kormánypropaganda csak riogat azzal, hogy el akarná zárni az érintett települések vízellátását, bár hozzátette, hogy ezeken a településeken az állam feladata lenne ez. „Ha nem tartanak igényt Budapest segítségére, akkor oldják meg máshogy, ha pedig kell a segítség, akkor fizessék ki a vizet” – zárta bejegyzését.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk