Karácsony Gergely elkönyvelte a győzelmet

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Arra nem reagált, hogy Vitézy újraszámoltatná a szavazatokat. 

„Budapest szabad, zöld és szolidáris város, és az is marad. Köszönöm ezt a győzelmet nektek. Mert ez a győzelem azoké, akik nem engedték magukat becsapni. Ez a győzelem azoké, akik nem engedik, hogy megtörjék Budapest gerincét. Ez a győzelem azoké, akik ragaszkodnak a szabadsághoz, a demokráciához, a sokszínűséghez, az elfogadáshoz, az autonómiához.

Budapest újkori történetének talán legnehezebb öt éve után, a lejáratásomra költött tízmilliárdok és az ellehetetlenítésem miatt a várostól elvett százmilliárdok után, a ránk küldött propaganda és titkosszolgálat után, a szavazók becsapását célzó fideszes kampányterv után több szavazatot kaptam, mint 2019-ben, sőt, az összes választókorú budapestire vetítve többen szavaztak rám, mint bármelyik főpolgármesterre az elmúlt harminc évben” – írja a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester. 

Karácsony mindösszesen 324 szavazattal verte meg a Fidesz által támogatott, LMP-s jelöltet, Vitézy Dávidot, aki még nem nyugodott ebbe bele, szeretné ha újraszámolnák a választásokat. Bármi is fog történni, a következő közgyűlésben senkinek nem lesz egyszerű dolga: a Fidesznek és a Tisza Pártnak 10-10, a DK-Párbeszéd-MSZP tömbnek 6, az MKKP-nak és az LMP-nek 3 képviselője lesz. 

„A jövőben a közgyűlést alkotó frakciók mellett arra a társadalmi koalícióra is építek, amely a programom támogatására civilekből, diákokból, szakszervezetekből, idősügyi szervezetekből jött létre. Elsődleges szövetségesek a Budapest-politikában továbbra is a megválasztott kerületi polgármesterek, pártállástól függetlenül, akiknek véleményét, akaratát semmilyen fideszes törvény nem tarthatja távol a Fővárosi Közgyűlés döntéseitől” – fogalmazott Karácsony Gergely. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk