Karácsony Gergely fél 9-es iskolakezdést javasol a középiskoláknak

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 20.

Belpol

Így 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot, ami segítene a koronavírus-járvány második hullámára való felkészülésben.

A megszokottnál fél órával későbbi, fél 9-es iskolakezdést javasol a középiskolákban szeptembertől Karácsony Gergely főpolgármester, írja az atv.hu.

A lap információi szerint Karácsony szerdán levélben fordult a fővárosi középiskolák fenntartójához azzal a kéréssel, hogy fontolják meg: reggel 8 óra helyett kezdődjön inkább fél 9-kor a tanítás.

Ezt a BKK adataira hivatkozva tette, miszerint a reggel 7 és 8 közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló. A Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgató egy prezentációban bemutatta, hogy a lépcsőzetes kezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken.

Ez pedig segítene a koronavírus-járvány második hullámára készülni, a fél 9-es iskolakezdéssel ugyanis a diákok el tudnák kerülni a közlekedési csúcsforgalmat.

Az ATV megkereste ezzel kapcsolatban az Emmit, akik azt írták: nincs jogszabály arról, hánykor kezdődjön a tanítás, erről az intézmények maguk dönthetnek.

Figyelmébe ajánljuk