Karácsony szerint az M0-st nem fizetőssé, hanem ingyenessé kell tenni

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 28.

Belpol

Autósüldözéssel vádolja a Fideszt a főpolgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt a kormány – pontosabban az Építési és Közlekedési Minisztérium – pénteken nyilvánosságra hozott javaslatával szemben, amely értelmében 

az M0-s autópálya teljes szakasza díjköteles lenne.

A jelenlegi szabályok értelmében csak két rövid szakaszon nem lehet ingyenesen közlekedni.

Karácsony szerint a tervezet súlyos károkat okozna nemcsak a "megsarcolt" autósoknak, de Budapestnek is, mindez ugyanis további dugókat okozna.

A főpolgármester magyarázata szerint

a változtatás bevezetésével a kormány azt érné el, hogy azok az autósok is a városon keresztül haladnának át, akik eddig az elkerülő gyűrűt használták, mert most is sokan a fizetős szakaszok helyett a budapesti utakat választják.

"Nem nehéz belátni: ha a városban ingyen lehet közlekedni, azt elkerülni azonban csak pénzért, akkor több autó megy keresztül a városon. Márpedig a budapesti belváros úthálózata ezt a terhelést egész egyszerűen nem bírja el. Ha a problémák jórésze a városhatáron kívül keletkezik, a kezelésüket is ott kell elkezdeni" – írja Facebook posztjában Karácsony Gergely, hozzáteszi, az M0-s fizetőssé tétele súlyosan hátráltatja azt a célt, hogy Budapesten csak akkora legyen a forgalom, hogy az biztonságosan és kiszámíthatóan működjön.

A főpolgármester azt írja,

eddig is többször kezdeményezték a kormánynál, hogy a körgyűrű teljesen ingyenesen használható legyen, ezt most újra meg fogják tenni "érvekkel, tényekkel, adatokkal" alátámasztva.

Állítása szerint teszi ezt ahelyett, hogy "egységsugarú fideszes" módjára rásütné a kormányra az "autósüldözés papagájszlogent", amit azért leírt a bejegyzésben, hogy mindenki ráismerjen a propaganda duma visszájára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk