Kásler: Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Belpol

Az új intézményre 12 milliárdot szánnak, a feladata többek között az új oltóanyagok vizsgálata lesz.

Kásler Miklós a Facebook-oldalán jelentette be: új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül Magyarországon. A "csúcstechnológiával felszerelt" intézmény 12 milliárd forintból készülhet el. 

"A laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza vírus vagy éppen a krími-kongói vérzéses láz vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában" - írta róla Kásler. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ számára tervezett laborban Kásler szerint minden adott lesz majd ahhoz, hogy a legkorszerűbb körülmények és infrastrukturális feltételek mellett folyjon a veszélyes kórokozók diagnosztikája, illetve kutatása. Emellett a most épülő új komplexum "Magyarország járványügyi biztonságának megőrzését és fejlesztését szolgálja, garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is."

12 milliárd forintból épül új Nemzeti Biztonsági Laboratórium hazánkban. A csúcstechnológiával felszerelt laboratórium...

Posted by Kásler Miklós on Thursday, March 4, 2021

Figyelmébe ajánljuk