Kásler szerint nem vagyunk világelsők a harmadik oltás beadásában

  • narancs.hu
  • 2021. július 31.

Belpol

A negyedik hullámra pedig mielőbb fel kell készülni Magyarországon is.

"Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy védjük az emberek egészségét és életét" – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a saját Facebook-oldalán futó Életközelben interjú-sorozat eheti részében.

A miniszter a 60 év fölötti be nem oltottakról azt mondta, fel fogják keresni az orvosaik őket, és megpróbálják velük megértetni, hogy a saját érdekükben vállalják az oltást. „Hiszen a napnál világosabb, hogy ez a döntő és egyetlen igazán hatékony védekezés. Érthetetlen számomra, hogy ezt az emberek, miért nem értik meg” – jegyezte meg Kásler.

A járványügyi adatokról Kásler elmondta, hogy Angliában 5 hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma. Hollandiában az utolsó 10 napban meredeken emelkedtek a számok, és Izraelben is aggasztó a fertőzés növekedése annak ellenére, hogy a lakosság 80 százalék fölött átoltott Pfizer vakcinával. "Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani" – tette hozzá.

A harmadik oltásról a miniszter kijelentette, hogy

Nem vagyunk világelsők, mert a világ több országában zajlik már.

Például Kanadában, amely Kásler szerint a világ egyik legjobb egészségügyi rendszerével rendelkezik.

Arról, hogy a harmadik oltásnak milyen típusnak kell lennie a miniszter annyit mondott, hogy "a magyarországi szakmai grémiumok azokat az oltásokat preferálják, amelyik különbözik az első kettőtől."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?