Kovács: Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok?

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 1.

Belpol

Az államtitkár szerint a „hálózat” olyan „beszélő fejeket” nyer meg, akik „nem tudnak semmit”. 

Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az MTI tudósítása szerint az államtitkár kifejtette, hogy a magyarországi Forma 1-es futamra érkező – egyébként a magyar gyermekvédelmi törvényről „mit sem tudó” – sztárok megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, hogyan lehet megszólaltatni olyan „beszélő fejeket”, akikre a laikus közvélemény figyel. Ez van most a magyar „gyermekvédelmi törvény” esetében, mivel egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná. Talán ez a „legaljasabb része” annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik „nem tudnak semmit”.

Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?

– mondta az államtitkár.

Arra felvetésre, miért mossák össze a törvényben a pedofiliát és a homoszexualitást, Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet, ne tévesszük szem elől, hogy mielőtt a törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok szövege megjelent volna, „a hálózat”, „az LMBTQ-mozgalmak”, „a Soros György által fizetett nemzetközi szervezetek hálózata” már ezzel támadta kormányt.

Hamilton és Vettel is kritizálta a törvényt

„Mindenkinek e gyönyörű országban, Magyarországon. A hétvégi nagydíj előtt szeretném megosztani a támogatásomat mindazokkal, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető, hogy a hatalmon lévők ilyen törvénnyel álljanak elő.

Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, kit szeret, vagy hogy milyen az identitása.

Arra biztatom a magyar embereket, hogy szavazzanak az elkövetkező népszavazáson, hogy megvédjék az LMBTQ+ közösség jogait, nagyobb szükségük van a támogatásunkra, mint valaha” – mondta Lewis Hamilton pénteken, aki Sebastian Vettellel egyetemben a július 30. és augusztus 1. között zajló Magyar Nagydíjra érkezett hazánkba. Utóbbi pilóta pedig azt mondta, „mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz” 

Nem a két versenyző volt az egyetlen, aki bírálta a törvényt: Tilda Swinton Oscar-díjas színész lapunknak adott interjújában fejezte ki szoldiaritását. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk