Kecskemét polgármestere kezdeményezi a pedofíliával gyanúsított pap kitüntetésének visszavonását

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 10.

Belpol

A díjat 2017-ben átadó Szemereyné Pataki Klaudia „megdöbbentőnek” nevezte az ügyet.

Kecskemét polgármestere kezdeményezi annak a díjnak a visszavonását, amellyel a városvezetés még 2017-ben tüntette ki a pedofíliával gyanúsított katolikus papot –írta a Telexnek küldött válaszában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Ahogy arról a Népszava értesülései alapján korábban mi is beszámoltunk, a kalocsa–kecskeméti érsek átfogó vizsgálatot rendelt el Hatházi Róbert kecskeméti katolikus pap ellen, aki a lap szerint szexuális visszaéléseket követhetett el kiskorúak ellen, áldozatai között pedig egy olyan fiú is lehet, aki 9 éves volt, amikor a férfi kapcsolatba került vele.

„Megdöbbentő, és ha a vádak igaznak bizonyulnak, ez sokunknak nagy csalódás lesz”

– írta az ügyről a Telex megkeresésére Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester, hozzátéve, kezdeményezi a Hatházi Róbertnek 2017-ben átadott Ifjúság a Közösségért Díj visszavonását.

Hatházi Róbert és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia / Facebook

A Pestisrácok múlt pénteken írt két katolikus papról, akik pedofília gyanújába keveredtek. Egyikük a kecskeméti pap, másikuk egy volt kiskunfélegyházi plébános, R. Gábor. A lap azt írta, hogy „komoly eljárások zajlanak a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében, gyermekvédelmi célzattal”, és ezeken akadt fenn két plébános. R. Gábort tavaly szeptemberben mentette fel és bocsátotta el a papi állapotból Ferenc pápa. Az ő ügyében az egyházi eljárás lezárult, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozása után április 9-én többrendbeli, hatalmi befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt vádat emeltek ellene. A lap szerint tárgyalása szeptember végén lesz a Kiskunfélegyházi Járásbíróságon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk