"Kérjen a kormány nemzetközi segítséget!"

  • narancs.hu
  • 2021. március 22.

Belpol

"Tegyen meg mindent azért, hogy minél több honfitársunkat megmentse" – hangsúlyozza az Új Világ Néppárt.

"A magyar egészségügy mára nyilvánvalóan elérte teljesítőképessége határát. 1340 beteg van ma lélegeztetőgépen a koronavírus-betegség miatt. Az intenzív osztályokra békeidőben is még legalább 500 egyéb betegséggel küzdő páciens kerül, mert nekik kiemelt kezelésre van szükségük. Ennyi életveszélyben lévő beteget nem tud a magyar egészségügy ellátni, mert nincs rá elég orvos és főleg szakápoló. Ma az intenzív osztályokon egy ápolóra már több mint három beteg jut, a még megengedett kettő helyett. Minden új beteg érkezése veszélyezteti a már bent fekvők felépülését is. Napok óta világviszonylatban Magyarországon a legmagasabb az egymillió főre jutó koronavírusos halálozások száma. Ez a szám az ellátási hiányosságok miatt minden nappal nő" – írja közleményében az Új Világ Néppárt.

A párt szerint "nem kétséges, hogy a magyar egészségügynek és a magyar embereknek most szakmai segítségre van szükségük".

"Kérjen a kormány nemzetközi segítséget az egészségügyi válsághelyzet elhárítására! Ma ezt haladéktalanul meg kell tennie, hogy minél több honfitársunk életét megmentse!"

Azt hangsúlyozzák, hogy a kormánynak félre kell tennie a büszkeségét, a tévedhetetlenségét, "kérjen szakmai segítséget, mert egyedül nem boldogul a harmadik hullám pusztításával szemben".

Mint ismert, eddig a magyar kormány semmilyen formában még csak nem is utalt arra, hogy a magyar egészségügy ne bírná el azt a terhet, amit a koronavírusos betegek ellátása jelent. A kormányzati és részben az egészségügyi kommunikáció is arról szól, hogy bár nagy terhelés alatt áll az egészségügy, és a folyamatosan romló számok miatt egyre fogy a kapacitás a kórházakban, senki sem mondta még ki, mindennek hol van a határa, mi az az esetszám, ami fölött már nem tudják ellátni, kezelni a betegeket.

(Új Világ Néppárt)

Figyelmébe ajánljuk