Két budapesti iskola is egyhetes munkabeszüntetést hirdet

  • narancs.hu
  • 2022. november 8.

Belpol

November 14-től kezdi tiltakozását a fővárosi Karinthy Frigyes Gimnázium 34, valamint a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára.

Személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetésbe kezdenek a fent említett budapesti intézmények - tájékoztatták a hvg.hu-t.

Az intézmény képviselői levelükben azt írták, a lépéssel szeretnék egyértelművé tenni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek azokat, az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulások hatására kaptak.

"Nem szeretnénk és nem is tudunk egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a leginkább érintett szereplők (tanárok-diákok-szülők) véleményét nem hallgatják meg. Nem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás"

– fogalmaztak a munkabeszüntetésre készülő pedagógusok, miután a november 7-i pedagógusszervezetek és Maruzsa Zoltán államtitkár közti tárgyalás eredménytelenül zajlott.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) és Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) képviselői többek között azonnali 45 százalékos béremelési követelésekkel érkezett a tárgyalásra, de a kormány még a kompromisszumos javaslatot sem hajlandó megfontolni. Maruzsa az Európai Unióval kötött megállapodáshoz kötötte a tanárok fizetésemelését, és az is elhangzott, hogy "idén egyálalán nem lesz tanári béremelés, 45 százalék meg különösen nem".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk