Két hónapja nincs gáz egy óbudai társasházban

  • narancs.hu
  • 2023. december 2.

Belpol

Távfűtés van, ezért nincs hideg, de a gáztűzhelyen nem tudnak főzni a lakók. 

Két hónapja nincs gáz egy óbudai társasházban – írja a Blikk. „Bejelentették, hogy 50 éves a főgázvezeték, azt cserélni kell. Távfűtés van, a hideg nem probléma. Nekünk volt egy kemping palackos gázfőzőnk, még romantikusnak is tűnt egy hétig, vagy kettőig az használni a lakásban.

De könyörgöm, itt a december, és még csak most kezdődik az egész épület csővezetékének az ellenőrzése. Hát kinek van ehhez türelme?

Sokan tízezrekért vettek rezsót, fritőzt, és nyakunkon a karácsony. A szemközti épületben már megy minden. Ha nem lesz gáz karácsonyra, majd itt a játszótéren rakunk ünnepi tüzet...” – panaszolta el egy asszony a lap riporterének. 

„Ez tényleg borzasztó. Talán a nyilvánosság segít. Minket senki nem tájékoztat, épp a napokban volt lakóközösségi gyűlés. Csak annyit tudunk, hogy már hetekkel ezelőtt visszakötötték a főgázvezetéket, de a ház nyomáspróbájakor a szakemberek úgy látták, hogy szivárgás van” – mondta egy társasházban lakó férfi. 

A lap elérte a közös képviselőt. Leszögezte, ő semmilyen formában nem kíván a cikkben szerepelni. De szavaiból leszűrhető volt, hogy a gázmizéria egyáltalán nem szokatlan a régebbi építésű társasházaknál, a fővezeték elöregszik, a szolgáltató pedig cserél. De azt reméli, a karácsonyfa mellett már mindenki a saját gáztűzhelyén készítheti el az ünnepi menüt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk