Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 2.

Belpol

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti az MSZP európai parlamenti (EP-) listáját – jelentette be a párt választmányának elnöke szombaton.

Hiller István az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón ismertette a választmányi döntést, miszerint a listán Tüttő Katát Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, a nőtagozat elnöke, Harangozó Gábor volt EP-képviselő, Andor László volt uniós biztos és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi.

 
 
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korcsolyázik a Budapesti Karácsonyi Vásár és karácsonyi élménypark megnyitóján a Városháza parkban 2023. november 24-én.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
 

Tüttő Kata elmondta, öt fontos feladatot lát maga előtt: a legelső, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke. 

Közölte, Magyarországnak barátokat kell szereznie, az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa.

„Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni”

– jelentette ki.

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről. Válságos idők vannak, és ebben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon. Szerinte nem mindegy, ennek az útnak mik az építőkövei; a szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás. 

Tüttő Kata közölte, gondolkozni kell Európa jövőjéről. Amikor az MSZP azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre. Hozzátette: a válságokban látni lehetett, minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben.

Ötödik feladatként beszélt a nőügyekről, úgy fogalmazva: „én nőügyekkel foglalkozom”. Szerinte a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a mindennapos valóságot, a nők félelmeit, álmait, küzdelmeit, és amikor döntéseket kell hozni, akkor ezek megjelennek a döntésekben, legyen szó biztonságról, családról, fizetésről, az egészségről, vagy az elsősorban a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk