Két stadion árát költené a magyarok fogára a DK

  • narancs.hu
  • 2024. október 5.

Belpol

30 milliárdból a párt szerint ingyenessé lehetne tenni a megtartó és pótló kezelést mindenkinek.

A kormány 62 évről 65 évre tervezi emelni az idősek ingyenes fogorvosi ellátásának korhatárát, tehát 3 évnyi államilag támogatott fogmegtartó kezelést és fogpótlást vesz el az idősektől – figyelmeztet szombati sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció (DK)  egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán.

Mint írja, ez azért nagy baj, mert Magyarországon nem csak a 62 év felettiek, hanem a náluk fiatalabbak körében is jellemző, hogy hiányos a fogsor, mert nincs pénz fogmegtartó kezelésekre. Ez a DK tudomása szerint 3 millió embert érintő probléma.

A Demokratikus Koalíció meggyőződése, hogy nem spórolni kellene a magyarok fogászati ellátásának költségein, inkább ki kellene szélesíteni az állami ellátást a fogmegtartó kezelésekre és a fogpótlásra. 30 milliárd forinttal kellene emelni a praxistámogatásokat, „hogy a teljes és egészséges fogsor ne a tehetősek kiváltsága legyen, hanem minden magyar ember számára elérhető állapot. A DK szerint az ellátási korhatár tervezett emelésével az áruló kormány elárulja az időseket is, holott ezt a segítséget egy, maximum két stadion árából megadhatná minden magyarnak” – érvelt Komáromi.

Ami a DK által említett kormányzati tervet illeti, a hvg.hu szombaton már arról számolt be, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium bejelentette, mégsem emelik meg az ingyenes ellátásra jogosultak korhatárát. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk