Két tegnapi tüntetőt tartanak fogva a rendőrségen
2.jpg

Két tegnapi tüntetőt tartanak fogva a rendőrségen

  • narancs.hu
  • 2017. április 11.

Belpol

Gulyás Mártont tegnap vitték be, egy társát ma reggel az otthonából hurcolták el. 72 óráig biztosan bent tartják őket, este tüntetés lesz értük.

Miután tegnap este Áder János aláírta a CEU-t ellehetetlenítő törvényt, spontán tüntetés szerveződött a Sándor-palota elé. A több ezer tüntető közül Gulyás Márton aktivistát kiemelték a rendőrök, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder aláírta a CEU működését ellehetetlenítő törvényt, narancssárga festékbombával próbálta megdobálni Áder rezidenciáját. Gulyást tegnap óta fogva tartják az ügyészségen, és azóta sem engedték ki. Az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja, és minimum 72 óráig őrizetben akarja tartani. Ez után döntenek arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e.

false

 

Fotó: Urfi Péter

 

A 444 közben arról adott hírt, hogy egy másik tüntetőt hajnalban az otthonából hurcolt el hét rendőrt. A férfi a tüntetésen szintén festékbombát akart dobni az épületre, ám csak néhány rendőrt talált el. A tüntetésen vele nem foglalkoztak a rendőrök, de pár óra elteltével utána mentek. Valószínűleg őt is 72 óráig tartják őrizetben, a vád ellene is csoportos garázdaság lehet.

Ma este fél hatkor tüntetés lesz az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt. A tüntetők azt szeretnék megmutatni, hogy „politikai vélemény nyilvánításért még Orbán Viktor Magyarországán sem tartóztathatnak le senkit.“

Aki kimegy tüntetni, annak ajánljuk, hogy előtte olvassa el a TASZ útmutatóját. A szervezet hasonló esetekre jogi forródrótot is fenntart +36 30 722 33 56

Figyelmébe ajánljuk