Kételkedik a magyar ügyészség függetlenségében az Európai Parlament költségvetési bizottsága

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. november 7.

Belpol

Nem értik, miért állt le a nyomozás Elios-ügyben.

Meglepő, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében Magyarországon, mivel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése "meggyőző bizonyítékokat" tartalmazott a szabálytalanságokra - közölte az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke szerdán.

Ingeborg Grässle hangsúlyozta, hogy a CONT-nak és az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának elemeznie kell a magyarországi nyomozás eredményét.

"Az eredmény erősíti a magyar bűnüldöző hatóságok függetlenségével kapcsolatos kételyeket, valamint alátámasztja egy valódi eszköz szükségességét az Európai Unió pénzügyi érdekeinek jövőbeli védelmére, miután Magyarország és az uniós támogatások több más nagy kedvezményezettje sem csatlakozott az Európai Ügyészséghez" - írta a Twitteren a német néppárti képviselő.

Nem nyomoz tovább az Elios-ügyben a rendőrség

A bűncselekmény hiánya.

Az Országos Rendőr-főkapitányság arról számolt be kedd este, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az OLAF év eleji ajánlásai alapján elrendelt nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében. A korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó uniós pályázatokat nyert el felettébb gyanús körülmények között.

Neked ajánljuk