Kiakadt Donáth Anna a DK pedofilozós plakátja miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 2.

Belpol

A Momentum elnöke a közösségi médiában fakadt ki, mert szerinte legújabb kampányával a DK csak aprópénzre váltja a bántalmazottak szendvedését.

Alig száradt meg a ragasztó a Demokratikus Koalíció új plakátjain, Donáth Anna, a Momentum elnöke máris kikelt ellene. Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy "ami körülöttünk történik a kegyelmi ügy kapcsán, az az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya. Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott. De felháborodásunkban nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre."

A politikus szerint nem megbocsátható sem a bántalmazás, sem annak támogatása, sőt különbség se nagyon van a kettő között (a Büntető Törvénykönyv azért mást mond erről), de a legrosszabb, ha "a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból. A Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan."

A március 31-ig futó kampányban a DK hatalmas plakátokra rakta Orbán Viktor jól ismert, megnyerőre retusált portréját, mellé pedig az a szöveg került: "Isten?, Haza?, Pedofília!" Donáth szerint a plakát olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájába készült volna. "Hányingerem van. Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről. Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk