Kicsin múlott, hogy nem ütöttek a fideszesek a parlamentben

  • narancs.hu
  • 2019. október 21.

Belpol

A testükkel védték Orbánt a kormánypárti képviselők.

A parlament hétfői ülésén készült különféle videófelvételekből kitűnik, hogy a fideszes képviselők nem hagyták szó nélkül Hadházy Ákos független képviselő akcióját. Többen felpattantak a helyükről és megakadályozták, hogy az ellenzéki politikus folytathassa az akcióját.

Többek között Kerényi János – aki a Fidesz egyik regionális vezetője – is odarohant, és a felvételek tanusága szerint egész közel ment Hadházyhoz, aki mosolygott ugyan, de látszott rajta, hogy tisztában van vele, Kerényi valamit keményet mondhatott neki, a fideszes mintha meg is lökte volna Hadházyt.

Egy másik képviselő egy nemzeti zászlót tartott Orbán elé, hogy ne lehessen újabb táblákat feltartani, illetve a felvételeken ne látszódjon a felirat ("Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott"). Mások, hozzávetőlegesen 4-5-en a táblákat tépdesték, mintha magukkal is vitték volna a maradványokat.

false

 

Fotó: Mérce.hu

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamentben röviden értékelte a választásokat, gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek, majd kijelentette, a pártja kapta a legtöbb szavazatot, így eszük ágában sincs a politikájuk irányvonalán változtatni. Közben a független Hadházy Ákos egy táblát tartott Orbán pulpitusa elé, amire azt volt írva: "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott", amit a kormányfő megpróbált kitépni a kezéből. Hadházy egyébként több táblát is készített, ezeket emelgette Orbán beszéde alatt.

Kellemetlen közjáték a parlamentben: Orbán ki akart tépni Hadházy kezéből egy táblát

A független képviselő a miniszterelnök beszéde közben akciózott. Hosszú idő óta Orbán Viktor beszédet tartott a parlamentben: először a családvédelmi akcióterv, a faluvédelmi program, valamint az Európai Tanácsban tárgyalt fontos kérdésekről értekezett, majd köszönetet mondott a választóknak, amiért elmentek szavazni az önkormányzati választásokon.

Figyelmébe ajánljuk