Kiderült, mennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Belpol

2024. március 1-től lesznek elérhetők.

Egy uniós rendelet miatt 2024-től minden tagállamnak biztosítania kell napi matricákat is mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára a fizetős utakra. Ez jelentős változást hoz a magyar autósoknak, ugyanis mint ismert, eddig nem voltak egynapos matricák.

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán elárulta, hogy

2024. március 1-től érkezik a 24 órás autópálya-matrica nálunk is, mely 5150 forintba kerül majd

írja a hvg.hu. Az egynapos matricák bevezetésének uniós határideje egyébként 2024. március 25.

Korábban már közzétette a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. a jövő évi autópálya-matricák árait: jelentős áremelkedés jön minden kategóriában. Az áremelés mértékéről tudni kell, hogy egy rendelet szerint automatikusan követi az adott év augusztusában mért inflációs értéket, ami idén 16,4 százalék volt, vagyis ez az oka az áremelkedésnek.

A hivatalos jövő évi árak a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. oldalán megtalálhatók.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.