Kilenc hónapos utazási érvényességet határozott meg a védettségi igazolványoknál az Európai Bizottság

  • narancs.hu
  • 2021. december 21.

Belpol

Az unión belüli utazásokra vonatkozóan. 

Az Európai Bizottság kilenc hónapos, azaz 270 napos kötelező elfogadási időszakot határozott meg a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós igazolványok esetében az Európai Unión belüli utazásokra vonatkozóan – közölte a brüsszeli testület kedden.

A közlemény szerint a védettségi igazolványok egyértelmű és egységes elfogadási időszakával az utazásra vonatkozó tagállami intézkedések összehangolását igyekeznek biztosítani.

Az új szabályok szavatolják, hogy az esetleges utazási korlátozások a rendelkezésre álló legjobb tudományos bizonyítékokon és objektív kritériumokon alapuljanak. (MTI)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk