Kis híján megverték az akkuüzem képviselőit Alsózsolcán, biztonságiak mentették ki őket

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 1.

Belpol

Nem voltak elragadtatva a helyiek a cég elképzelései láttán. 

Az Alsózsolcán akkumulátor darálásra készülő szlovén Andrada csütörtökön este megmutatta a zsolcaiaknak a még üres gyártócsarnokot – írja az Északhírnök. (A cikket a 444.hu szemlézte először.)

Szilágyi László polgármester kijelentette, nem tudtak róla, hogy készült volna a beruházás kapcsán környezetvédelmi tanulmány. Azt elismerte, hogy valóban jártak az Andrada képviselői a településen, amikor részben a vezetés elé tárták a terveiket, ám hangsúlyozta, mindkétszer úgy váltak el, hogy megegyeztek, a cég a lakosság felé is közvetíti majd a szándékait, mivel az akkumulátorokkal kapcsolatos üzemek félelmet kelthetnek az emberekben. Ezt azonban – a polgármester szerint érthetetlen módon – elmulasztották.

A cég részéről diákkal próbálták meggyőzni a helyieket az akkuüzem előnyeiről, azonban ők azt kiabálták be, hogy

„menjetek haza, menjetek a kurva anyátokba!”

A lap beszámolója szerint, amikor kérdéseket tehettek fel a lakosok, akkor „elszabadult a pokol”. A legtöbb kifogás az volt, hogy a terület szigorúan védett vízbázison fekszik. Az Andrada egy férfi és egy női kollégáját kis híján megverték, a biztonságiaknak kellett őket kiemenekíteni. 

Az akkuüzemet pár napja jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk