Kíváncsi a Momentum, hány óvóhely épült eddig

  • narancs.hu
  • 2024. október 16.

Belpol

Tekintettel a háborús veszélyhelyzetre.

Milyen védelmi intézkedéseket foganatosított a Kormány a fennálló háborús veszélyhelyzetre tekintettel? címmel írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnökhöz Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője. 

Az ellenzéki politikus emlékeztet, hogy a kormány 2022. május 25-étől az ukrajnai háború és a humanitárius katasztrófa miatt, a következmények elhárítása érdekében háborús veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére.  Gelencsér Ferenc azt szeretné megtudni többek közt, azóta hány óvóhely épült Magyarországon, mennyi Budapesten, és „milyen védelmi intézkedéseket foganatosított a Kormány annak érdekében, hogy háború esetén a legadekvátabb célpont, Budapest és annak 1,5 millió lakosa a legkisebb veszteséggel tudjon átvészelni egy bombázást”.

A Momentum képviselője a közösségi oldalon azt írta, kíváncsi arra is, hogy háborús veszélyhelyzet idején hogyan nyaralhatnak a kormány tagjai külföldön, ha egyszer fontos, hogy bármikor össze tudjanak ülni, telefont pedig nem lehet használni a magyar kormányüléseken.

 

„Meglepne, ha kapnánk érdemi válaszokat, pedig a magyaroknak joguk van tudni az igazságot. Máskülönben kijelenthető, hogy ez az egész veszélyhelyzet csak felesleges félelemkeltésről szól, semmi másról” – írta a Momentum politikusa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk