Koronavírusos egy gyerek a XV. kerületben

  • BM
  • 2020.03.19 17:03

Belpol

A gyermek jól van, nem kellett kórházba mennie.

Pozitív lett egy gyerek koronavírus-tesztje a XV. kerületben – írja az Index, egy gyermekorvos Facebook-bejegyzése nyomán. A portál felhívta a rendelőt, ahol a posztot író Király Balázs megerősítette, hogy valóban pozitív lett az egyik gyermek tesztje. Ez csütörtökön derült ki, amit követően lezárták az intézményt és kifertőtlenítették. Úgy tudja a doktor, hogy a gyerek otthon van, nem kellett kórházba mennie.

Fontos leszögezni, hogy jelenlegi ismereteink szerint a fiatalok, különösen a gyerekek esetében a fertőzés enyhe, influenzaszerű, és gyenge lefolyású, viszont tovább tudják terjeszteni a vírust az idősebb korosztály számára, ezért volt fontos intézkedés, hogy számos országban, így Magyarországon is bezárt az óvodák, bölcsödék nagy többsége.

Azt is tudtuk, hogy a vírus nem kerüli el a gyerekeket, csak nincsenek olyan veszélynek kitéve a betegség lefolyása alatt, mint az idősebbek. Ezért hangsúlyozzák a hivatalos szervek, hogy a bölcsödéből, óvodából, iskolából hazaküldött gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Nagy-Britanniában például három nap alatt két csecsemő kapta el a koronavírust.

Újabb csecsemő kapta el a koronavírust Nagy-Britanniában

Három nap alatt ő a második. A Nagy-Britannia déli részén található Norfolk városában három embernél diagnosztizálták a koronavírust, köztük egy csecsemőnél - írja az Independent. Mind a három személyt egy közeli kórházban vizsgálták ki, és már karanténba kerültek. Az intézmény szóvivője elmondta, a hatóságok elkezdték felkutatni azokat a személyeket, akikkel az érintettek kapcsolatba kerülhettek az elmúlt napokban.

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."