Korszellemidézés: "A néptől, a nép által, a népért!"

  • narancs.hu
  • 2018. november 9.

Belpol

Ki mondta és mikor?

A megfejtés: Orbán Viktor. Ezt hirdeti címlapján a Magyar Hírlap.

Így folytatják: "A kulcs a győzelemhez ugyanaz, mint volt, újra az emberek oldalára kell állni. Védjük meg őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól és a gazdasági bajoktól - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő az EPP kongresszusán".

Az ötvenes éveket idéző retorikai bravúrt a nép- és nemzetmentésbe ágyazó értelmezés követi a belső hasábokon. A cikk szerint "a liberális demokrácia és jogállamiság kérdése egyébként vitákat kavart" a kongresszuson, de micsoda siker, hogy a Fidesz által képviselt álláspont érvényesült, azaz: "kikerült a liberális demokrácia értékeire való hivatkozás a dokumentumból és a kereszténydemokrácia értékei szerepelnek a szövegben".

Emellett kiemelik, hogy Orbán Viktor európai víziója a "nemzetek Európája, amelynek 27 arca van, és amely "egyszerre keresztény és demokrata", és hogy a miniszterelnök szerint "ezzel szemben a szocialisták, a liberálisok és a zöldek egy gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett Európát akarnak."

Orbán végül pedig azzal buzdította új győzelmekre a néppártot, hogy: "írjuk fel újra zászlónkra a régi igazságot: vagyis: a néptől, a nép által, a népért".

false

Figyelmébe ajánljuk