Kósa: „Ha nem nyernek, akkor se hatalom, se pénz, ezek nélkül pedig nem tudják, mit csináljanak”

  • narancs.hu
  • 2019. október 12.

Belpol

Jól megy a Fidesz környékén a fenyegetőzés.

„Csak azok gondolkodhatnak úgy, hogy »ez a harc lesz a végső«, akiket csak a hatalom és a pénz érdekel. Ha nem nyernek, akkor se hatalom, se pénz, ezek nélkül pedig nem tudják, hogy mit csináljanak” – nyilatkozta Kósa Lajos, a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Kósa viszonylag sokat beszélt az ellenzéki oldalról előkerült hangfelvételekről: „ami a Karácsonnyal készült beszélgetésben, vagy akár a kispesti felvételeken hallható, az teljességgel elfogadhatatlan. A korrupció minden fajtája elfogadhatatlan. De ezek a felvételek is csak az ellenzék teljes alkalmatlanságát bizonyítják” – mondta többek között, de a Borkai–szexbotrány nem került szóba. Korábban a Fidesz alelnöke egyébként azt mondta, hogy „le fog ez csengeni”.

A politikus szerint a tét Magyarország megvédése a migránsoktól: mint mondta, az olasz baloldal Salvini alatt úgy próbálta meg feltörni az olasz határzárat, hogy behívta a baloldali polgármesterek által irányított városokba a migránsokat. „Ez Magyarországon is előfordulhat, hiszen maga Martin Schulz, a korábbi baloldali EP-elnök mondta Szegedről, hogy úgy tudja, a Botka vezette város kész befogadni migránsokat. Botka László szegedi polgármester ezt nem cáfolta. Jobb az óvatosság, a farkas a kertek alatt jár, ne nyissunk neki kaput” – szögezte.

A közelmúltban több olyan nyilatkozatot is tettek kormányoldalról, amelyben arra utaltak, hogy a nyertes ellenzéki polgármesterek nem kapnak támogatásokat: többek között Orbán Viktor is hasonlókat mondott Miskolcon a minap.

Orbán Viktor Miskolcra látogatott, majd fenyegetőzött egy nagyot

„Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, akkor maradjanak a nyerő oldalon". Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt", és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden.

Figyelmébe ajánljuk