Kósa Lajos állítja, nem fogadott el pénzt a csengeri örökösnőtől

  • narancs.hu
  • 2021. február 28.

Belpol

Cáfolja a róla megjelent híreket. 

„A csengeri örökösnőről szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltételezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan.  Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről” – reagált közleményben Kósa Lajos, amiről a Telex számolt be. 

 Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton azt állította, hogy vesztegetési pént lehetett az a 68 millió forint, amelyet a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak. Egy birtokába jutott vallomásról készült hatósági összefoglaló alapján a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amelyet később Kósa Lajos vagy a sofőrje vitt el készpénzben.

„Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben” – idézte Csárdi Antal a nyomozóhatósági okiratot. 

Figyelmébe ajánljuk