Kósa Lajos nagy ígérete: 2030-ra talán elérjük a nyugat-európai szintet

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. szeptember 18.

Belpol

Önkormányzatiságban. És csak akkor, ha a Fidesz nyer.

A kormánypártok által ajánlott építkezés, gyarapodás, vagy az ellenzék által szított háborúskodás, gyűlölködés közül kell választaniuk a szavazóknak október 13-án - jelentette ki Kósa Lajos szerdán Zalaegerszegen a MTI szerint.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: a kormánypártok jelöltjei azt a célt tűzték ki a kormánnyal együttműködésben, hogy szebbé, jobbá, élhetőbbé tegyék a településeket, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagfejlettsége elérje az európai átlagot. Ehhez együttműködés, építkezés, összefogás kell - tette hozzá.

false

 

Fotó: MTI

Az ellenzék ugyanakkor azt mondja: szavazzatok ránk, mert ha mi győzünk, akkor leváltjuk az Orbán-rendszert, de a háborúzás, a kormány elleni küzdelem, a gyűlölködés az nem építkezés - fogalmazott Kósa Lajos.

Beszélt arról is, hogy az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetében indul Fidesz-KDNP-s jelölt, míg az ellenzéki pártok 153 településen indítanak jelölteket. Ha a kormánypártok által támogatott, de függetlenként indulókat is számoljuk, akkor 1217 településen indul Fidesz-KDNP-s vagy általuk is támogatott jelölt, az ellenzéki oldal viszont mintegy 300 településen állított csak jelöltet.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.