Kövér László kitiltotta a Parlamentből a matricázó Fidelitas-tagokat

  • narancs.hu
  • 2017. május 3.

Belpol

A házelnöki intézkedés határozatlan időre szól.

Kövér László határozatlan időre kitiltotta az Országgyűlés épületeiből – így a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból – a Fidelitas hat tagját – írja a Magyar Nemzet. A házelnöki szigort az váltotta ki, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái tegnap Simicska Lajost ábrázóló „Ez is az enyém!” felirattal ellátott matricákat ragasztottak a Jobbik irodáira.

Nemrég hasonló büntetésben részesült Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, aki Orbán Viktor dolgozószobájára ragasztott különféle feliratokat, például azt, hogy „Hazaáruló”, illetve „Putyin-csicska”. Tordai kitiltása elvileg „örökre” szól, bár ezen intézkedés alkotmányosságát szerkesztőségünk – khm – megkérdőjelezi.

false

 

Fotó: Facebook/Fidelitas

Az ifjú fideszesek egyébként az Index szerkesztőségére is kiragasztották a Simicska-matricákat, de ez az akciójuk nem lett egészen hibátlan. Mint a 444 megjegyzi, a lematricázott médiacégek közül a legtöbbnek még áttételesen sincs köze Simicska Lajoshoz, a travelo.hu-t konkrétan az origo kiadója szerezte meg a közelmúltban. A szerkesztőségeknek helyt adó épület ráadásul Schmidt Mária tulajdona, így ő takaríthat a Fidelitas után.

Figyelmébe ajánljuk