"Közszolgálati újságírókat" képez szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

  • narancs.hu
  • 2020. július 24.

Belpol

Az "új nemzedéknek" olyan értékeket kívánnak átadni, mint "a tények tisztelete" és a "a tájékozott polgárok számának növelése".

"Újságíró-szerkesztő képzést indít szeptembertől a közmédia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), ahol átfogó elméleti és gyakorlati képzésen sajátíthatják el a hallgatók a közszolgálati újságírás és a  szerkesztés ismereteit, később pedig a közmédia gyakornoki programjában is részt vehetnek" – közölte az MTVA Sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az NKE és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös képzésének célja felkészíteni a szükséges szakmai ismeretekre a jövő újságíróit, akik később a hazai médiában különböző területeken találhatnak munkalehetőséget. A szeptemberben induló szak a médiával kapcsolatos elméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre is – írták.

Kiemelik, hogy céljuk megtalálni azokat az elsősorban a közszolgálati média iránt érdeklődő fiatal tehetségeket, akik az újságírók, szerkesztők újabb nemzedékeként nem csupán elméleti, de gyakorlati tudást is elsajátíthatnak, később pedig bekapcsolódhatnak a gyakornoki programokba, amelyek végén a legjobbak számára állást is ajánlanak.

A szeptemberben induló szakirányú médiaképzésre a jelentkezés már elindult, két féléves lesz,és eleve az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. által biztosított helyszíneken, eszközökkel és szakembereinek közreműködésével valósul meg.

Bartóki-Gönczy Balázs adjunktus, a szakirány felelőse hozzátette: olyan értékeket kívánnak képviselni az új szakirányú továbbképzésén, mint a tények tisztelete és az információk összegyűjtése, a tájékozott polgárok számának növelése és a demokratikus nyilvánosság érdekeinek védelme.

Neked ajánljuk