Közvetlen elnökválasztásért tüntet az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2024. február 14.

Belpol

Február 25-én a Parlament elé vonul a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd–Zöldek.

A közvetlen köztársaságielnök-választásért szervez tüntetést négy ellenzéki párt február 25-ére Budapestre, a Parlament elé.

Aznap vasárnap lesz, másnap kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, és szavazni fognak a képviselők Novák Katalin lemondása ügyében is. 

Söpörjük ki Orbán pedofilhálózatát a Sándor-palotából! címmel meghirdetett demonstrációt a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd–ZÖLDEK szervezi. E pártok szerint nem szabad hagyni, „hogy megint Orbán Viktor döntsön, és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, aki pedofilsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet. Ezért Orbán és a fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kell dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen elnökválasztás útján”.

A négy ellenzéki párt vár „minden jóérzésű magyart” aznap a Parlament elé, a felhívás szerint meg kell védeni a gyerekeket, unokákat „az orbáni pedofilhálózattól”.

A Telex arról ír, hogy az ellenzéki pártok a jelek szerint nem indítanak saját jelöltet a márciusi államfőválasztásra a Fidesz–KDNP jelöltjével szemben, mert a közvetlen választást szorgalmazzák. Ha indítanának is valakit, nagy eséllyel nem nyerne, hiszen a kormánypártok többségben vannak, de annak mégis lenne üzenete, ha a Novák Katalin lemondásához vezető botrány után közösen tudnának kiállni valaki mellett, megnehezítve a Fidesz dolgát – legalábbis Török Gábor szerint.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk