Kubatov titkára vállalkozókkal egyeztetett, vádemelésig jutott az ügy

  • narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

Az ügyészség azonban csak a Fidesz és az FTC székházában lezajló találkozókat összehozó közvetítők ellen emelt vádat.

Holnap kezdődik a bírósági tárgyalás egy befolyással üzérkedés miatt indult büntetőügyben, melynek egyik kulcsszereplője Kindlovits Máté, Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és FTC-elnök titkára - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ügyben maga Kindlovits tett feljelentést. A vádirat szerint Kubatov titkára 2014-2015-ben legalább öt alkalommal egyeztetett vállalkozókkal a Fidesz Lendvay utcai székházában és az FTC stadionjának egyik irodájában. A találkozókat a Fradi biztonsági emberei szervezték, akik a közvetítésért súlyos pénzeket kértek a vállalkozóktól.

A vállalkozók egyébként azt remélték a megbeszélésektől, hogy a Fradi támogatásáért cserébe Kubatovon keresztül különböző előnyökhöz juthatnak, például elintézik nekik, hogy az MNB feloldja a zárolt számlájukat vagy hogy állami megbízásokat kapjanak.

Kindlovits az ötödik találkozó után jelentette fel a közvetítőket befolyással üzérkedésért. Az ő verziója nyilván az, hogy valójában nem is akart semmit elintézni a vállalkozóknak a Fradi támogatásáért cserébe, csak a közvetítők keltették ezt a hamis látszatot.

Ezt a változatot elfogadta az ügyészség is, mivel Kindlovits ellen nem emelt vádat. Hadházy szerint azonban nem tűnik túl életszerűnek, hogy Kubatov titkára csak az ötödik megbeszélés után világosodott meg, ráadásul az ezt alátámasztó legfőbb bizonyítékról - egy Kindlovitsot tisztázó hangfelvételről - az elsőrendű vádlott azt állítja, hogy kényszer hatása alatt készült.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?