Lázár János is elment a Déli Körvasút elleni tüntetésre

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Belpol

Mint ígérte, beszél a demonstrálók képviselőjével, de az építkezést nem tudja leállítani. 

Tüntetést szerveztek hétfőn reggel az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt a Déli Körvasút megépítése és a fakivágások ellen. A 444.hu beszámolója szerint a tüntetésen Lázár János miniszter is megjelent, és annyit ígért, jövő héten találkozik a képviselőjükkel, de leállítani nem tudja az építkezést, illetve fákat fognak ültetni a kivágottak helyett. 

A demonstráció szervezői azt írták az esemény oldalán, hogy a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer bevonta a bíróság, a jelenlegi, harmadik engedély is per alatt áll. A lakosság 2019 óta tiltakozik, ezért szeretnék, ha „meghallanák” őket.

Tüntetésük célja az volt, hogy felhívják Lázár János figyelmét egy korábban tett ígéretére, miszerint „a helyi közösség ellenében semmiféle építkezés nem lesz (...) az ország 93.000 négyzetkilométerén”, illetve arra, hogy „még időben állítsák meg a visszafordíthatatlan károkozást, amire a beruházó a következő hetekben készül, és végre szóba álljanak a helyiekkel, valódi társadalmi egyeztetés keretei között”.

Lázár feltünéséről az RTL Klub is készített riportot. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk