Lecserélték Renner Erika kártérítési perének férfi bíróját

  • narancs.hu
  • 2020. március 2.

Belpol

A kártérítés ügy lassan két és fél éve húzódik.

Pákozdi Zoltán Rudolf bírónak több nagyobb tárgyi súlyú ügye van, ezért egy kevésbé leterhelt bírónő kapta meg ezt a kártérítési ügyet – ezt válaszolta az Indexnek a Fővárosi Törvényszék, miután a hírportál nemrég részletesen foglalkozott azzal, hogy Renner Erikának, a  lúgos támadásként ismert ügy áldozatának zárt ajtók mögött, három férfi – két ügyvéd és a bíró – előtt kell válaszolgatnia a nőiességét és szexuális életét firtató kérdésekre.

A bírói váltással kapcsolatban Renner azt nyilatkozta az Indexnek: "Ez annyiban talán könnyebbséget jelent, hogy nőként egy nőnek nem kell majd elmagyaráznom, hogy egy ilyenfajta sérülés mennyi műtéttel járt, és mit okoz a mindennapjaimban."

Renner Erika kártérítési ügye lassan két és fél éve húzódik. A polgári per még 2017 decemberében indult, de a bíróság a büntetőügy jogerős ítéletéig felfüggesztette a kártérítési pert. Miután 2018. július 12-én a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól, a kártérítési ügy is folytatódhatott.

A nő 25 millió forintot követel a volt kórházigazgatótól. A következő tárgyalást március 20-án tartják, igaz, azt is zárt ajtók mögött, Bene Krisztián és ügyvédje személyiségi jogokra hivatkozva ugyanis a nyilvánosság kizárását kérte, melynek a korábbi bíró helyt adott.

Újabb nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatok során kell az igazát bizonyítania a lúgos orvos áldozatának

A Renner Erika által indított kártérítési per során kér új szakértői vizsgálatot a bíró. A támadó elleni büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták. Újra nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak kell alávetnie magát a lúgos orvos áldozatának, mert a bíró ezt kérte az általa indított kártérítési perben - derült ki az RTL Klub Híradó jából.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.