Lediktátorozta Jakab Pétert és kilépett a Jobbikból

  • narancs.hu
  • 2020. március 2.

Belpol

Ezúttal a párt volt alelnöke távozott.

Újabb jobbikos lépett ki a pártból: ezúttal a Jobbik Vas megyei elnöke, Bana Tibor távozott, aki úgy döntött, ellenzéki, független országgyűlési képviselőként tevékenykedik tovább.

Bana a hírt egy Facebookon közzétett videóban jelentette be, amiben kilépését azzal indokolja:

"a Jobbikban jelenleg a tisztességtelenség és becstelenség uralkodik. Jakab Péter, az antiszemita botrányairól elhíresült, orosz- és törökbarát Gyöngyösi Mártonnal együtt diktátorként vezeti a pártot. Mindenkit ellehetetlenít vagy eltávolít, aki nem ért vele egyet mindenben. Hiába dolgozik valaki keményen, ha kritikát is meg mer fogalmazni, nincs helye a rendszerben. (...) Ahhoz, ami most zajlik a pártban, nem tudom a nevemet adni."

A teljes beszédet megtekintheti itt:

Bana Tibor 2007-ben lépett be a Jobbikba, a pártnak tíz évig Vas megyei elnöke, majd két évig országos alelnöke volt.

Néhány héttel ezelőtt kilépett a pártból a Jobbik budapesti elnöke, Bencsik János, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet azzal, amit Jakab Péter képvisel. Majd később Szávay István is szakított a párttal, aki szintén Jakab Péter belső ellenzékének egyik tagja volt,

Szávay István kilépett a Jobbikból

Jakab Péter belső ellenzékének újabb tagja távozott. " A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, amelyet egykoron tizenhárom barátommal együtt alapítottam. Húsz évet hagyok a hátam mögött onnantól kezdve, hogy elsős egyetemistaként 2000 szeptemberében elődszervezetünk, a Jobboldali Ifjúsági Közösség tagjává váltam." -írja Szávay István Facebook-bejegyzésében.

Figyelmébe ajánljuk