Lefelezték a kalocsai óvodások péksüteményadagját

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 21.

Belpol

Spórolni kényszerül a kalocsai közétkeztető. 

Fél péksütemény jár szeptember elejétől a 4-6 éveseknek Kalocsán – a tájékoztatót, amelyben a közétkeztető a változásokról ír az intézményeknek, egy kalocsai képviselő posztolta az oldalán.

A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény a kiposztolt levélben arról tájékoztatta szeptember elején a szerződéses intézményvezetőket, hogy

"a 4-6 éves gyermekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk". 

A levél szerint emellett az étkezéseket biztosító főzőkonyha "elektromos hálózatának túlterheltsége miatt" sütőben készíthető ételeket sem készítenek. 

A hvg.hu emlékeztet rá, hogy a kalocsai önkormányzat már hetek óta takarékossági lázban ég, már augusztus végén döntöttek arról, hogy október 30-ig minden önkormányzati intézmény, köztük a közétkeztetésért felelős Kalocsai Közétkeztetési Intézmény is készítsen egy intézkedési tervet, hogyan tudják a költségeiket csökkenteni. Valószínűleg ez utóbbi miatt dönthettek úgy, hogy kisebb adagot porcióznak ki szeptember 9-től. 

A tájékoztatóban ugyanakkor arra hivatkoznak, hogy a hatályos Emmi-előírásoknak így is megfelelnek, a vonatkozó 2014-es rendelet ugyanis "fél-egy péksüteményt" ír elő az 1-6 éveseknek. 

Az elszálló energia- és élelmiszerárak miatt ugyanakkor a közétkeztetők is egyre nehezebb helyzetben vannak, az állami normatíva emeléséről pedig továbbra sincs szó. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk