Voltak olyan szakpolitikusok, akiket Dobrev hívott az árnyékkormányba, de a pártjuk letiltotta őket

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 21.

Belpol

Dobrev Klára az ATV-n beszélt arról, hogy bár az árnyékkormány a DK-é, szívesen működnek együtt másokkal. 

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Dobrev Klára, aki hétfőn mutatta be árnyékkormányát, amelynek DK-s politikusok lettek a tagjai. Dobrev az interjúban arról beszélt, hogy azért van értelme az árnyékkormánynak, hogy változás legyen Magyarországon, mert nagy a baj, az elmúlt 30 év egyik legnagyobb válsága következik, és ha valaki nem mutatja meg, hogy van egy alternatíva, akkor nagy baj lesz. Dobrev szerint ez hiányzott az előző választási kampányban.

Azt is mondta, az április 3-i választás óta nagy a csalódottság, de világos felhatalmazást kapott a DK elnökségétől. Azt is mondta, hogy

most nem érdeklik a pártok, az érdekli, hogy a választók lássanak alternatívát, hogy aztán az milyen formációban áll össze, arról nem most kell beszélni. 

Azt is elmondta, hogy a DK-ban az elnökség és az árnyékkormány közösen hozzák majd meg a döntéseket, a párton belül komoly elvi viták vannak stratégiai kérdésekről. Hozzátette, hogy még Gyurcsány Ferenc és közötte is vannak viták, de ha megállapodnak, akkor azt mindenki fegyelmezetten végrehajtja, a végső szót az elnökség mondja ki.

Arra a kérdésre, hogy az árnyékkormány a DK-é vagy az ellenzéké, azt mondta: a Demokratikus Koalícióé, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének nyitottak, szeretnének bárkivel együttműködni, aki ebben támogatja őket. Reméli, hogy az árnyékkormány nem az ellenzéki terepet rendezi át, hanem az országban lévő állapotokat. Azt is reméli, hogy az árnyékkormány az ellenzéki politizálás centruma lesz.

A pártok nyilatkozataiból az látszott szerinte, hogy elzárkóznak az összefogástól, de vannak olyan szakemberpolitikusok, akiket hívott az árnyékkormányába. Azért nem nevezett meg senkit név szerint, mert voltak, akik elfogadták a csatlakozást, de végül a pártjuk letiltotta őket.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e még ellenzéki előválasztás, Dobrev azt mondta, ebben a választási rendszerben együttműködésre vannak ítélve, aminek a pártjuk egy erős motorja volt és az is fog maradni. Szerinte ezt alaposan végig kell gondolni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk