Mégsem lesz bérlakásprogram Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2019. február 23.

Belpol

Nem találtak alkalmas családokat.

A debreceni közgyűlés ülésén Papp László polgármester kezdeményezte a Nagysándortelep és Vulkántelep városrészekre tervezett, mintegy 590 milliós rehabilitációs pályázat visszavonását – vette észre a 444.hu.

A támogatási szerződés 2018 július 10-én lépett hatályba, viszont a önkormányzat belátta, hogy nem tudja a feltételeket teljesíteni, ugyanis a pályázathoz 30 darab szociális bérlakás kialakítását, felújítását vállalta be, amibe „szociális munka keretében egyéni fejlesztési tervvel érintett” személyeket vagy családokat költöztettek volna. Az indoklás szerint „az előkészítő szociális munka keretén belül felmért szegregációval és szegregációval veszélyeztetett területen élők között 5 lehetségesen kijelölhető család sincs, akik alkalmasak lennének a projektbe történő bevonásra”.

A Magyar Államkincstár álláspontja az, hogy a költözésbe olyanok vonhatók be, akik annak időpontja előtt legalább 1 évvel életvitelszerűen a szegregációval veszélyeztetett területen éltek. A polgármester azt javasolta, hogy a pénzt inkább az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére fordítsák.

Figyelmébe ajánljuk