Leírták, miért kell igazából a Karmelita-kordon

  • narancs.hu
  • 2023. május 10.

Belpol

Hadházy választ kapott a kérdésére: „védett személyek biztonsága érdekében” állították fel a kerítést, nem az építkezés miatt.

„A Színház utcában a forgalomtechnikai lezárás biztonsági okokból történt, védett személyek biztonsága érdekében, ezt a Készenléti Rendőrség jogszabályi felhatalmazás alapján megteheti, ehhez a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzatnak nem kell a hozzájárulása” – írta Váradiné Naszályi Márta polgármester Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek. 

Az ellenzéki politikus azzal a megjegyzéssel tette közzé a levélnek ezt a részét, hogy ezt eddig is lehetett tudni, ezért cinikus hazugság azt állítani, a kordon egy építkezést zár le. 

„Ezt persze már korábban, az építkezéseket szabályozó rendelet alapján is bizonyítottuk, de ez a válasz egyértelművé teszi: a ketrec a hazugság és a cinizmus szimbóluma. Így végleg lebukott a gyáva, hazudozó kormány. Persze, ez nem érdekli őket különösebben, hiszen amíg a propagandagépezet a kezükben van, sokmillió magyar erről sem fog hallani” – írta a képviselő.

Hadházynak meggyőződése, nem az számít, hogy a kordon áll-e, hanem hogy hányan fogják követelni mellette vagy a helyén a jogállam helyreállítását.

A Színház utcát, ahol a miniszterelnök hivatalának is otthont adó Karmelita kolostor is áll, 2022-ben zárták le. Ezt az intézkedést Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta, hogy az utcán építőanyagok lesznek, építési munkálatok zajlanak, és a bejutást máshogyan nehéz biztosítani. 

Az építkezés azonban jó ideig nem kezdődött el, a kordonok viszont maradtak. Az Orbán Viktor hivatalához érkező autók behajthatnak az utcába, és akik bemennek, nem viselnek munkavédelmi felszerelést, pedig ez egy építési területen kötelező lenne. Az újságírók viszont azóta nem mehetnek be arra a területre, ahol korábban még meg lehetett szólítani a kormány tagjait. 

A kordon szétszedéséhez a Momentum és Hadházy Ákos többször is hozzáfogott, május 9-én, kedden pedig le is bontotta:

A múlt héten a státusztörvény ellen tiltakozó diákok is oda vonultak

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk