Lemond Borkai Zsolt

  • narancs.hu
  • 2019. november 6.

Belpol

A szexbotrányba keveredett politikus szerint a „rágalmakat” a sajtó ellenőrizetlenül vette át egy hamis blogról.

Lemond Borkai Zsolt győr megválasztott polgármestere a városvezetői pozícióról – írta meg a Győrplusz.hu nyomán a hvg.hu. A politikus mindezt egy nyílt levélben tudatta.

Borkai a közgyűlés alakuló ülésén még ugyan átveszi a mandátumát, de péntek 16 órai határidővel le mond.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését.”

A polgármester szerint „a rágelmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – fogalmazott. Tagadta, a kábítószerfogyasztás és a korrupció vádját, illetve leszögezte, a horvátországi utazáson saját költségén vett részt.

Kutyapózban

Múlt pénteken, amikor kirobbant, még csak egy zaftosabb szexbotránynak tűnt. Lehetett nézni innen, onnan, bárhonnan, mindenhonnan visszataszítónak mutatta magát. Legfeljebb az a jól ismert tanulság körvonalazódott a polgármesteri hajókázásból, mellyel már egy csomószor volt módunk találkozni, az tudniillik, hogy a NER vezetői, középvezetői, állandó és időszakos kitüntetettjei mindig akkor tűnnek a leghitványabbnak, amikor megvalósítják az álmaikat.

Figyelmébe ajánljuk