Lemondott a Jobbik két országgyűlési képviselője

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 19.

Belpol

Az így megüresedett mandátumokat a párt két korábbi képviselője kapja meg.

Hétfőn lemondott országgyűlési képviselői tisztségéről a jobbikos Szabó Hajnalka és Végh Noémi – írja a 24.hu. A párt közleményben jelentette be a két képviselő lemondását, ahogy azt is, hogy a Jobbik Országos Elnöksége az így megüresedett két mandátumra Ander Balázst és Dudás Róbertet választotta.

A most lemondott két képviselő meglepetésszerűen került befutó helyre a közös ellenzék országos listáján. Végh Noémi a lista 39. helyéről Márki-Zay Péter mandátumát kapta meg, noha politikusi tevékenységének éppúgy nem volt nyoma a nyilvánosságban, mint szintén újonc párttársáénak, Szabó Hajnalkának. A hírek már akkor is arról szóltak, hogy csak átmenetileg lesznek képviselők, és Jakab Péter akkori pártelnök a Jobbikon belüli erőviszonyok alakulásától függően jelöl majd a helyükre másokat. Végül öt hónapon át, az őszi ülésszak kezdetéig megtartották mandátumukat, miközben Jakab már távozott a pártból, és új mozgalmat alapított

Szabó és Végh távozásával a Jobbik 9 tagú frakciójában nem lesz nő, mivel helyükre Ander Balázs és Dudás Róbert kerül, mindketten a Jobbik alelnökei, és képviselők voltak az előző ciklusban is. A párt tájékoztatása szerint Ander a közoktatás, Dudás az önkormányzatok ügyét képviseli majd a parlamentben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk