Lemondott Farkas Flórián, üdvrivalgás az Országos Roma Önkormányzatnál

  • narancs.hu
  • 2019. december 3.

Belpol

A Firosz az új Lungo Drom.

Az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) alakuló ülésén egy kivételével mind a 47 testületi tag megjelent - ugyanez volt a felállás a megbízólevelek átadásakor is: az egyetlen távol maradó Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom vezetője volt már akkor is.

Hétfőn a Nemzeti Választási Iroda még megírta, nem tudják Farkas Flórián mikor veszi át megbízólevelét. Most kiderült: semmikor. A képviselő ugyanis megüzente, nem akarja betölteni mandátumát az országos önkormányzatban. A Népszava tudósítása szerint a hírt kitörő lelkesedés és üdvrivalgás fogadta.

Farkas helyére ráadásul nem Lungo Drom-os került, Csóka János ugyanis az elnök-jelöltséghez sem kapott elég támogatást. Az ÖRO új vezetőjévé Agócs Jánost, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (Firosz) politikusát, mélykúti vállalkozót választották. Agócs nem csak az őt jelölő szervezetek támogatását élvezi, a Lungo Dromtól is átszavaztak rá. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Fidesz pozíciója gyengült az ÖRO-n belül: Farkas László, a Firosz elnöke még korábban kijelentette, hogy szimpatizál a Fidesszel. Valószínű tehát, hogy a kormánypárt egyszerűen helycserés támadás zajlott. Erre utal Agócs beszéde is, aki hangsúlyozta: megállapodást szeretne kötni a kormánnyal.

Figyelmébe ajánljuk