Leszóltak a központból: az összes fideszes jelöltnek megmondták, mit kell füllenteni, ha Tiborczról kérdezik őket

  • narancs.hu
  • 2018. február 16.

Belpol

Ők pedig nyilván megfogadják az ukázt.

Kezd egyre kínosabb lenni a Tiborcz-ügy (amelyről részletesen itt írtunk) a Fidesz számára, legalábbis nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet szerint a párt frakcióvezetője, Gulyás Gergely a héten sorvezetőt küldött ki az összes fideszes politikusnak. A lap szerint ebben a levélben Gulyás azt kéri, ha a sajtó az Elios-botránnyal kapcsolatban kérdezné a képviselőket, „minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsák” magukat.

A sorvezető három pontot tartalmaz, és szinte szóról szóra az áll benne, amit a fideszes politikusok már néhány hete tolnak. Hogy tudniillik „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”. Még azt is mondhatják a bátor fideszes politikusok, hogy „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”. De nagy a szabadságuk, mert a válaszukban szerepelhet, hogy „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos”. Utóbbi természetesen nem igaz, ugyanis Tiborcz Istvánnak, a kormányfő vejének a cég alapítása óta folyamatosan volt kapcsolata az Eliosszal.

Tiborcz vette ki a nagy pénzt az Eliosból, nem Simicska

Tiborcz végig ott ült a cég igazgatóságában, és ő vette ki a közel félmilliárd forintos osztalékot is. Hiába volt jelen Simicska Lajos, az Eliosból Orbán veje, Tiborcz István vette ki a nagy pénzt, írta az OLAF-jelentést is nyilvánosságra hozó 24.hu.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy Lázár János alighanem már olvasta a frakcióvezető levelét, mert a tegnapi kormányinfón azzal érvelt, hogy az OLAF-jelentés csupán vélemény, Orbánnak pedig semmi köze az ügyhöz.

Figyelmébe ajánljuk