Letiltatta a Warner Bros. a "miniferis" kampányvideót

  • narancs.hu
  • 2022. február 2.

Belpol

A YouTube-ról szerzői jogokra hivatkozva elkezdték leszedni az Austin Powers-jeleneteket használó videót. 

Hadházy Ákos független képviselő szúrta ki, hogy a YouTube-on már nem érhető el a Fideszhez közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) kampányvideója, amelyben Márki-Zay Pétert "Miniferinek" nevezik, az Austin Powers-filmekből ismert Dr. Genya feje helyére Gyurcsány Ferencét, Kicsi Én fejére pedig Márki-Zayét montírozták. 

A videómegosztón az olvasható, hogy 

"A videó nem áll rendelkezésre. Ez a videó már nem áll rendelkezésre Warner Bros. Entertainment szerzői jogi követelése miatt."

 

 
Gyurcsány-show
Facebook/Hadházy Ákos
 

Mint Hadházy emlékeztet rá, korábban az rtl.hu rákérdezett a Warnernél, hogy adott-e a filmstúdió engedélyt arra a Fidesznek, hogy felhasználják a felvételt, és ha igen, mennyi pénzt kaptak ezért tőlük, de a stúdió akkor nem kívánta kommentálni a dolgot. 

Azóta viszont a YouTube-on láthatóan szerzői jogokra hivatkozva elkezdték letiltani a videót, igaz, más YouTube-csatornákon még elérhető, sőt, óriásplakátok is kikerültek már ugyanezzel a tematikával. 

"Ezer milliárdokat lopnak, de sóherek fizetni pár milliót a film jogaiért" – kommentálta Hadházy.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezedigitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk