Leütötték Herényi Károly mozgássérült barátját egy parkolóban

  • narancs.hu
  • 2020. január 4.

Belpol

„Nem migráns, nem cigány, hanem egy harmincöt év körüli derék magyar honfitársunk volt az elkövető” – írja a korábbi politikus.

„Rövid, de szomorú hír! Tegnap 16.00 óra magasságában a szántódi Spar bejáratánál fizikai inzultus érte Simon Jóska barátunkat. Leütötték. Jóska mozgásában erősen korlátozott” – írja a Facebookon Herényi Károly.

A volt politikus hozzáteszi, az elkövető nem migráns, nem cigány, hanem egy harmincöt év körüli „derék magyar honfitársunk” volt, aki a mozgássérült parkolóban várakozott fekete Mercédesével.

„A mellette parkoló Jóska barátunk udvariasan megkérdezte, van-e az ott parkolásra jogosító kártyája, és ha van, miért nem helyezi ki? A válasz az volt, több is van, és ha akarja, kihelyezi. Erre a válaszra Jóska – egykori polgárőrhöz méltóan – mobiljával lefotózta a luxustautót. A boltból kisiető asszony megfenyegette Jóskát, ne fotózza az autójukat, mert ő ügyvéd. Erre az elkövető kiugrott az autóból, és »megöllek« üvöltéssel leütötte Jóskát, aztán az autóba pattanva sietve távoztak. Jóskát a járókelők segítették talpra, akik rendőrt hívtak, ők pedig a mentőket. Jóskát Siófokra szállították, ahonnan alapos vizsgálat után kiengedték, de az eredményeket a jövő héten adják ki. Külön köszönet az ismeretlen segítőknek” – fogalmaz Herényi.

Hozzáfűzi, a kormányzati gyűlöletkampányok hatására országosan terjed az erőszak. „A tegnapi eset mutatja, hogy a verbális erőszak hogyan alakul fizikai erőszakká. Ráadásul kezd kialakulni nálunk egy olyan luxusautókkal furikázó újgazdag réteg, aki úgy gondolja, neki mindent lehet és mindent szabad. E csoport egyik előfutára az a fideszes Habony Árpád, aki néhány éve Budapesten a Szilágyi Erzsébet fasorban egy nyugdíjas házaspárt ütött le, amiért jogosan két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Remélem, a tegnapi szántódi elkövető sem ússza meg kevesebbel”.

Figyelmébe ajánljuk