Ma eldől, lesz-e közös ellenzéki polgármester-jelölt Miskolcon

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Belpol

Viszont a civilek már biztos, hogy saját jelöltet indítanak a kormánypárti indulóval szemben.

Szombaton többfordulós tárgyalások zajlottak a miskolci ellenzéki pártok között, hogy meg tudjanak egyezni a közös indulásban. Az ugyanakkor már szerdán eldőlt, hogy a Függetlenek SZIVE nem lesz része az új együttműködésnek, és ők Varga Andrea személyében saját polgármesterjelöltet indítanak a június 9-ei választásokon – írja a  Borsod24.

A lap információja szerint a korábbi DK-LMP-Párbeszéd szövetségre, illetve Dr. Barkai László polgármesterjelölt személyére szombaton már rábólintott az MSZP, így tulajdonképpen csak az van hátra, hogy az együttműködő felek az eddig külön utakat járó Jobbik-Momentum alakulat feltételeit is megtárgyalják. 

A formálódó koalícióból azonban biztosan hiányozni fog Varga Andrea jelenlegi alpolgármester

és a Függetlenek SZIVE (Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület), amely 2019-ben Veres Pál jelenlegi polgármester jeLölő szervezete is volt.

A lap megkeresésére Varga Andrea elmondta, hogy Dr. Barkai László Facebook-posztjának megfelelően valóban találkoztak az új jelölttel, de a szerdán lezajlott tárgyalások nem jártak sikerrel, így nem állt módjában elfogadni azt az alkut, amelynek során a polgármesterjelölt alpolgármesteri címet ígért számára.

“Nem győzött meg minket, csak általános válaszokat adott az elképzeléseit illetően a kérdéseinkre. Elhangzott ugyan, hogy szeretne velem együtt dolgozni, de kiderült, hogy nem ismeri még pontosan a munkámat, a stratégiáimat, a terveimet, ezért nem vállaltam a sorba állást” – nyilatkozta Varga Andrea.

“Meggyőződésem, hogy politikai háttéralkuk helyett értékek mellett kell dolgozni, erős közösségeket kell építeni, és ezekbe részünkről nem férnek bele bizonyos egyezségek.

Mi szolgálatra jelentkezünk, nem pozíciókra, ezért nem vagyunk ott a mai tárgyalásokon”

– tette hozzá. Szerinte nem a pártok döntik el a választások ereményét, hanem a miskolci polgárok. “Izgatottan várom, mire jutnak ma a tárgyalások, de a mi döntéseinket ez már nem fogja befolyásolni” – nyilatkozta Varga Andrea.

Az alpolgármesteren kívül egy másik civil polgármester-jelölt is van a pályán: Jakab Péter, a Nép Pártján alapító-elnöke ugyanis bejelentette, hogy pártja a kutyás mentőt, a néhai Mancs kutya gazdáját, Lehoczki Lászlót indítja. „Lehoczki-Spider László élete a garancia arra, hogy jó polgármestere lesz Miskolcnak" – írta Jakab.

A Fidesz Tóth-Szántai József rádiós riporter mögé állt be, aki – ha a másik oldal nem tud egy indulóban megegyezni – a polgármesterválasztás győztese lehet az egyébként ellenzéki beállítottságú városban.

A miskolci képviselőtestületben zajló csatározásokról és a polgármesterjelölt dömpinről e heti lapszámunkban olvashatnak bővebben.

Nyitóképünkön: kilátás a miskolci polgármesteri hivatal teraszáról

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk