Hülyeségverseny: csodálatos válogatás a kortárs fideszes bölcsek ünnepi mondataiból

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 20.

Belpol

Nálunk Áder nyert a marék porral, de kétségívül erős a konkurencia is.

Áder János

false

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált. Újra látnunk kell, hogy csak az lehet igazán a miénk, amit újra és újra képesek vagyunk megvédeni. Ha nincs Szent István és Szent László, ma talán mi sem lennénk más, csak egy marék por a történelem országútján, amelyet minden arra kanyarodó szellő a hátára kap és széjjelszór.

Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

Egyre többen érezhetjük úgy, hogy Magyarország erősödik, a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe. Szent István király útján járva ma sincs más cél előttünk, mint keresztény, keresztyén értékrendünket büszkén vállalva, országunk függetlenségéhez a jövőben is ragaszkodva építjük tovább nemzetünket.

Kósa Lajos

false

Álmos, Árpád, Géza, István – teljesítettek egy álmot, amelyben végig hittek. Amikor augusztus 20-án Magyarország megünnepli az államalapítás évfordulóját, látjuk: olyan államot alapítottak, amelyik a 21. századig ívelő történelmében, rengeteg viszályt, válságot átvészelve is igazi sikertörténet.

Semjén Zsolt

Magyarország sosem felejti el, mivel tartozik a keleti kereszténységnek.

Balog Zoltán

false

 

Fotó: Kovács Attila – MTI

Egy kormánynak azok a maradandó döntései, amelyek az ország történelmében és kultúrájában gyökereznek. Ilyen döntés volt, hogy Magyarország újra felvette és megerősíti kapcsolatát a keleti kereszténységgel és a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátussal, hiszen a magyar nemzet életében mindig jelen volt a Kelet és a Nyugat.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

Ma államalapító Szent István ünnepe van, akit szentként tisztel a katolikus és a keleti ortodox egyház. Az egykori király államalapításával képes volt az összetartozást erősíteni, felülemelkedni a megosztottságon, és államot, országot, nemzetet, keresztény nemzetet alapított, amely Krisztust akarta követni és az evangéliumi értékek alapján élni, fejlődni.

Figyelmébe ajánljuk