Magyar követeléslistát ragasztott az MTVA székházára

  • narancs.hu
  • 2024. október 5.

Belpol

Róla szóló híradórészletekből összeállított válogatást is vetített az épület falára. Szombaton ott tüntet a Tisza Párt.

A szombati tüntetésre készülve tizenhat pontos követelést helyezett el a Tisza Párt elnöke az MTVA Kunigunda út 64. alatti székházán.

Az akciót dokumentáló videóban Magyar Péter arról beszél, szeretné, ha pártjának demonstrációja után az M1-en felolvashatná ezt a listát.

A videóban mikrofonállványnak, propagandistának nevezte a riportert, aki szerinte Rogán Antal előre megírt kérdéseit olvassa fel abban a házban a miniszterelnöknek. Szerinte jellemző, hogy a Magyar Televízió Szabadság téri épületéből egy szűk utcába költöztették át a közmédiát. Arról is beszélt, hogy tapasztalata szerint sok ember nem jó szívvel dolgozik abban az épületben, amelyet Mordornak is nevezett, mert amikor „új életében” először és utoljára benn járt, többen odamentek hozzá és odasúgták, hogy hajrá, kitartás.

A Tisza Párt elnöke hangos videóösszeállítást vetített az épület falára azokból a híradórészletekből, amelyek róla szólnak, és a bejátszások között a „propaganda”, „lejáratás”, „fake news” feliratok láthatók.

A pártelnök az épület bejáratánál az üvegfalra ragasztotta az A3-as méretű, laminált, négy sarkán tapadófelülettel ellátott követeléslistát, és fel is olvasta.

Azt követeli az ellenzéki párt többek közt, hogy valóban közszolgálati médiumként működjön tovább ez az állami intézmény, váltsák le a vezérigazgatót és a propagandistákat, ne tiltsák le többé a másként gondolkodókat, legyen valós következménye annak, ha egy médium rendszeresen hazudik, szüntessék be az orosz és kínai nyelvű hírműsorokat, és a sportműsorok közötti – az M4 Sporton például a meccsek között leadott – egyperces hírösszefoglalókat. 

 

A párt szombaton délután 3 órától tart tüntetést a székháznál. Magyar a videóban elmagyarázta, hogy a helyszínt HÉV-vel, egyes villamossal lehet megközelíteni. Tudomása szerint sokan érkeznek vidékről, erdélyi, felvidéki, délvidéki embereket is várnak, és Londonból, Amerikából is jönnek.

 

 

A pártelnök a Facebookon közzé tett egy nyílt levelet, amely Papp Dánielnek szól:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk