Magyar Péter elhívta Lázár Jánost vonatozni, de végül egyedül zötyögött a Bzmot-on

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 5.

Belpol

Magyar Péter Ózdról Budapestre próbál eljutni vonattal, közben a hőmérsékletet is megmérte. 

A kórházak bejárása után Magyar Péter most a vasúti áldatlan állapotokra próbálja felhívni a figyelmet, a hétvégén a vasút problémáival kapcsolatos posztjára válaszul Lázár János építési és közlekedési miniszter személyes találkozót ajánlott neki.

Lázár csütörtök reggelre Kőbánya-felső vasútállomáson és a Kerepesi úti forgalmi irányítóközpontban kínált találkát Magyarnak a saját stábokat leszámítva a sajtó kizárásával, Magyar viszont erre válaszul inkább egy sajtónyilvános vidéki vonatozásra hívta a minisztert a Salgótarján– vagy Ózd–Budapest, a Debrecen–Nyírbátor, vagy a Lajosmizse–Budapest vonalon. 

Lázár a Facebookon válaszolt Magyar üzenetére, amelyben kifejtette, hogy az "említett vonalak problémáival mind a MÁV-csoport vezetése, mind pedig én, személyesen tisztában vagyok. Ezeket a gondokat az új közlekedési kormányzat részéről senki nem elfedni vagy relativizálni akarja, hanem megoldani", ennek ellenére végül elutasította a vidéki vonatozást, mondván Magyar előbb bejárást, majd találkozást kért, Lázár ezekre igent mondott, de "aztán valami egészen mást kért", amire nemet mondott. 

Magyar végül szerda este 6 óráig adott ultimátumot Lázárnak, hogy jelezze, hajlandó-e vele vidéken vonatozni, amiből végül az lett, hogy Magyar egyedül indult csütörtök reggel Ózdról Budapestre, először Miskolcig egy Bzmot típusú 50 éves motorvonaton. 

Magyar az élő bejelentkezéseiben arról beszélt, hogy a Bzmot vonaton meleg van és büdös, különösen a WC-ben, ami használhatatlan. A Miskolcról Budpestre tartó vonaton a hőmérsékletet is megmérte, az árnyékos oldalon 31, a napos oldalon 34,7 fokot mért.

A videókban Magyar leginkább a vasút helyzetéről, az elmaradt vasútfejlesztésekről és Lázár János bűneiről beszélt, többször szóba hozta, hogy miközben a vasút ilyen állapotban van, 3 milliárd forintból fogják felújítani a Lázár batidai kastélyához vezető utat

Azt is mondta, nem jó érv Lázártól az, hogy 30 év lemaradását 2 éves minisztersége alatt nem tudta kijavítani, mert a 30 évből 18 alatt Orbán Viktor volt a miniszterelnök, és soha nem volt olyan rossz állapotban a vasút, mint most. Magyar arról is beszélt, hogy a korábbi uniós források nagy részét azért fordították közútfejlesztésre, mert abból könnyebben lehetett lopni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sivatag

Kísérteties a dolog. Egy közösségben vagyunk, mindenki fiatal, tele tervekkel, életörömmel, szabadságvággyal. A csoportdinamika ugyan itt is működik, vannak nyertesei és vesztesei a baráti és párkapcsolatoknak, de mégis az együvé tartozás élménye a meghatározó.

Kínzó mindennapok

Lee Daniels valószínűleg jót akart. A Szabadíts meg a gonosztól azért is irritáló élmény, mert a jó szándék és a koherensnek szánt szerkezet fokozatosan és szemmel láthatóan hullik darabokra. A rendező megtörtént eset alapján dolgozott: egy egyedülálló anyát és három gyermekét állítólag démonok kezdték gyötörni, amikor a 2010-es években egy indianai városkába költöztek.

A kenyér hangja

Augusztus 20-án mindig történik valami, szokhattunk hozzá az utóbbi években. A hivatalosan elvileg „az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe” névre hallgató napon elég kevés szó esik a közösségi terekben az államalapításról vagy Szent István emlékezetéről, annál több a várható esti széllökések erejéről.

Kiteljesedhetsz kedvemre

Vajon beszélgetnek-e az óráink, cipőink, amíg nem vagyunk otthon? Érdekel-e bárkit, hogy mit is mondanak, s nem elég kizárólag a használatuk közben foglalkoznunk velük? Könnyen lehet, hogy csak magukban kattognak vagy elmennének valahová, de egy lépést sem tehetnek, amíg mi nem akarjuk.

Dörnhauban nyugtalan a tőke

Naplóregényként határozza meg fülszövege, de az 1944 áprilisában Bácskából deportált és tizennégy hónapig fogva tartott újságíró, költő, Debreczeni József nem írhatott naplót. Auschwitzba érkezése után hosszú ideig rendes ruhája sem volt, nemhogy papírja, írószerszáma.

Mickey, Disneyland királya

Döbbenetes látvány tárul a Sikló felső állomására érkező utasok és mindazok elé, akik a Budavári Palota környékét veszik célba, bár ezzel nem mondunk újat. A Várnegyed évek óta abszurd felvonulási terület, tételesen is felsorolhatnánk mindazon „régi” építményeket, amelyeket mostanában húztak, húznak fel abból a célból, hogy újra úgy nézzen ki a környék, mint 1900 és 1944 között.

Színtiszta politika

Magyar Péter kórházjárása politikai esemény volt. Lendületes ellenzéki politizálás, egy olyan kampány, amely nemcsak a főszereplővé emelt közvetítő politikai tőkéjét volt hivatott növelni, de okkal lehetett bízni abban is, hogy az akció ráirányítja a társadalom figyelmét egy hosszú ideje velünk létező borzalomra: az állami gyógyellátás katasztrofális állapotára.

Örök Quaestor

Nyolc év után született meg az elsőfokú ítélet az ún. Quaestor-ügyben. A cég 2015-ös bedőlése máig példátlan méretű anyagi kárt okozott (többnyire kis)befektetők tömegeinek. Az 1990-es évek közepén indult, és az ezredforduló tájékától lényegében a piramisjátékok elve alapján működtetett brókercég évekig tartó sikertörténete nemcsak a „fent lévők” gátlástalan pénzszerzéséről, de a hazai pénzügyi kultúra gyengeségéről, a kisbefektetők mindent (józanságot, körültekintést, stb.) felülíró mohóságából fakadó ostobaságáról és hiszékenységéről is pontos látleletet adott.

Érintettek

Kiégett fűcsomókon lépkedünk a semmi közepén. Elegáns embe­rek bizarr menete a harmincöt fokos hőségben. Diplomaták, különböző szervezetek képviselői, új­ság­írók, szervezők – és cigányok, főként fiatalok, akik sem ezek, sem azok közé nem tartoznak.