Magyar reméli, Lázár nem az irodájában fogadja

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 1.

Belpol

Előbb-utóbb összefutnak.

Miután kiderült, hogy az egészségügy után a MÁV-ot érintő problémákkal is foglalkozni fog a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter, Lázár János építési és közlekedési miniszter visszaüzent neki: „hív a vasút, vár a Lázár”. A két politikus leendő találkozójáról szó esett a Tisza Párt szombati újszegedi piknikjén is.

A Telex tudósítása szerint Magyar azt mondta, reméli, hogy tényleg nem Lázár irodájában fognak találkozni, hanem egy bejáráson. A Tisza Párt elnöke szóba hozta, hogy nem mert találkozni vele Takács Péter egészségügyi államtitkár, sem Pintér Sándor belügyminiszter, de Lázár más, róla is sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy gyáva.

Az újszegedi pikniken Csongrád-Csanád megyei ügyeken túl szóba került, hogy hétfőn tüntetés lesz Budapesten a Madách Imre Gimnázium felmentett igazgatója mellett. Magyar Péter azt mondta, részt vesz a demonstráción, mert ki kell állni az igazgató, a tanári autonómia és egy jobb oktatáspolitika mellett. Úgy látja, hogy hoztak egy olyan rendeletet, amely ürügyül szolgálhat arra, hogy eltávolítsák az igazgatót. Ugyanakkor az a véleménye, hogy az iskolai mobiltelefon-használatot szabályozni kell.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskoláinak megszüntetéséről szólva az ellenzéki politikus azt javasolta az érintetteknek, álljanak ki az iskolájukért, és próbálják meg rávenni a kormányhivatalt arra, változtassa meg a döntését, mert azt úgysem lehet végrehajtani.

„Való igaz, hogy súlyos adóssága van az iskolát fenntartó alapítványnak, de ez sem lehet arra magyarázat, hogy két nappal tanévkezdés előtt közlik a szülőkkel, hogy vigyék a speciális fejlesztési igényű gyerekeiket más intézményekbe” – érvelt a Tisza Párt elnöke. Magyar Péter Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz fordul, mert szeretne bejutni az iskolákba is.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk