Magyaroroszág is csatlakozik a globális minimumadóhoz

  • narancs.hu
  • 2021. október 9.

Belpol

A megállapodást 136 ország fogadta el.

Vagra Mihály pénteken bejelentette, hogy Magyarország is csatlakozott a globális társasági minimumadóról szóló megállapodáshoz – erről ír a Reuters.

A beszámoló szerint Varga a sajtótájékoztatón elmondta: "Sikerült áttörést elérnünk a globális minimális adómegállapodás ügyében, így Magyarország jó szívvel csatlakozhat az ügyhöz".

  • Eszerint olyan globális minimumadót fogadtak el, amely nem jelent adóemelést Magyarországon, a társasági adó kulcsa nem fog változni, továbbra is 9 százalékos marad.
  • Emellett a globális adót célzott megoldással szedheti be Magyarország. 
  • A bevezetésben pedig 10 éves átmeneti időszak lesz, amely azt jelenti, hogy tíz éven keresztül az adó mértéke  csökkentett adóbevallással, csökkentett adóbeszámítással lesz kiszámolva.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.