Magyarországon nem is működő civil szervezetekkel példálózik Kovács Zoltán a „Stop Soros” törvényt magyarázva

  • narancs.hu
  • 2018. január 30.

Belpol

A hivatalos blogján, hátha nem veszik észre.

Hivatalos blogján magyarázza el a világnak Kovács Zoltán kormányszóvivő, miért volt szükség a „Stop Soros” címen elhíresült törvénycsomagra, ami az illegális bevándorlás megállításának csodafegyvere.

Kovács Pintér Sándor belügyminisztert idézi, aki korábban arról beszélt, hogy 25 százalékos adót kell kivetni azokra a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatják a törvénytelen migrációt.

A szóvivőnek példái is vannak persze ilyen szervezetekre.

De még milyenek.

Kovács a W2EU német bejegyzésű platformmal példálózik, amely a menekültek és bevándorlók tájékozódását segíti. Bár a szervezetet a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Pro Asyl működteti, csakhogy nem Magyarországon. A szóvivő másik példája a „Watch the Med”, amelyet 2012-ben hoztak létre a Földközi-tengeren keresztül menekülők megsegítésére, illetve vészhelyzetek bejelentésére, segítségkérésre. Értelemszerűen ez sem Magyarországon működik.

Még ha az érvelés nem is jött össze Kovácsnak, azért egy rendes sorosozással baj nem lehet.

„Ezek a szervezetek, amelyek közül többet Soros György milliárdos befektető támogat, támogatják a nyitott Európa vízióját. Az illegális migráció nyílt promotálásával nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek megállítása a »Stop Soros« törvénycsomag célja” – közli Kovács Zoltán.

(About Hungary, 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.